Hvad er energimærkning?

Energimærkningen fortæller om en bygnings energiforbrug af el og varme samt dens generelle energimæssige stand. I 2010 blev det lovpligtigt at energimærke huse og erhvervsejendomme til salg, og udlejningsboliger skal ligeledes være energimærket. Derfor er både private og erhverv ofte forpligtet til at energimærke deres bygninger eller sørge for, at den nuværende energimærkning er gyldig.

Skal du søge energitilskud hos Energistyrelsen, er du også forpligtet til at have en gyldig energimærkningsrapport.​

​Hos Dit-Tilsyn er vi certificeret i energimærkning og kan derfor hjælpe dig med at udarbejde din energimærkningsrapport eller vurdere, om den nuværende er gyldig. Gennem en besigtigelse af dit hus eller erhvervsejendom, hvor vi indsamler data, vurderes dens energimæssige stand og forbrug, som danner rammen om den efterfølgende energimærkningsrapport, vi sender til dig. Vi gør det altså nemt og overskueligt for dig, når vi står for energimærkningen af din bygning med en hurtig behandlingstid på kun 48 timer fra besigtigelse, til du har modtager rapporten.

I forbindelse med besigtigelsen til energimærkningsrapporten kan det være hensigtsmæssigt for både private og erhverv at få rådgivning om energioptimering af bygningen. Er du nysgerrig på, hvordan dit hus eller din erhvervsejendom kan optimeres energimæssigt, kan du læse mere under energirådgivning.​

Energimærkning af huse

Har du et hus eller en lejlighed på over 60 m2, har den måske allerede en energimærkning. Bygger du nyt hus, er det et krav at få lavet en energimærkning som et bevis på, at det overholder energikravene i det gældende bygningsreglement.

Står du og skal sælge eller udleje hus eller lejlighed, skal du også sørge for, at boligen er energimærket. Ved salg af en lejlighed, ejer- eller andelsbolig i en etageejendom er det ejer- eller andelsforeningens ansvar at betale for energimærkningen og stille den til rådighed for dig som sælger. Som husejer bærer du selv ansvaret for at energimærke dit hus inden salget. Det kan altså være lovpligtigt for privatpersoner at sørge for energimærkning af følgende bygninger:

 • Familie-, række-, kæde- eller dobbelthuse (nybyg eller eksisterende)
 • Komplekser af ejerlejligheder
 • Andelsboliger i bygnings- og boligfællesskab

Følgende bygninger kræver ikke energimærkning:

 • Sommerhuse
 • Tilbygninger
 • Kolonihavehuse
 • Garager
 • Carporte
 • Udhuse (fritliggende bygninger med etageareal under 60 m2 samlet set)
 • Bygninger, der skal rives ned efter salg
 • Fredede bygninger (dog ikke bygninger klassificeret som bevaringsværdige)

Er du i tvivl om, om du skal stå for energimærkningen af dit hus eller lejlighed? Eller har du brug for hjælp til få lavet en energimærkning? Så står vi klar til at rådgive og hjælpe dig med at få en professionel og skræddersyet løsning. Du kan også få rådgivning til energioptimering, hvis du vil lave energiforbedringer på dit hus.​

Energimærkning erhverv

Hos Dit-Tilsyn hjælper vi med energimærkning til erhverv. Skal du udleje eller sælge en erhvervsbygning, har du pligt til at energimærke bygningen. Det gælder også for nybyg, der skal anvendes til erhverv. Energimærkning er desuden lovpligtigt ved offentlige bygninger over 250 m2. Ved offentlige bygninger på 60-250 m2 skal der blot energimærkes ved salg eller udlejning.

Vi ved, hvor travlt erhvervsdrivende kan have, og derfor vil vi gerne gøre det nemt for dig og din virksomhed at energimærke erhvervsbygninger. Som certificeret i energimærkning besigtiger vi din erhvervsbygning med fokus på alle krav og den gældende lovgivning for erhverv, så du kan fokusere på din virksomhed.

Ligesom ved energimærkning for private starter vi ved erhverv også med en uforpligtende snak, hvor vi fastsætter omfanget af opgaven og dine behov, inden vi besigtiger bygningen og udarbejder energimærkningsrapporten. Her tilbyder vi ligeledes en behandlingstid på 48 timer fra besigtigelse, til du modtager rapporten, så du hurtigt kan komme videre i processen om salg, udlejning eller opførelse af din erhvervsbygning.​

 
 
 
 
 
 
Rådgivning eller energimærkning?


Privat eller erhverv


Vedhæft billeder af det ønskede arbejde
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Er du interesseret?

Kontakt os for professionel energirådgivning

Har du brug for hjælp til energimærkning, optimering eller ansøgningen om energitilskud, tager vi meget gerne en uforpligtende snak om mulighederne og dine behov, så vi sammen kan finde frem til den bedste løsning for dig. Kontakt os allerede i dag og lad os hjælpe dig godt på vej med professionel rådgivning.

Frederik Grønbo

​Administrerende direktør og økonomiansvarlig

Christian Stampe

​Administrerende direktør og kvalitetsansvarlig energikonsulent

logo

​Lundensvej 1, 9293 Kongerslev

CVR-nummer: 42181587

Telefon: (Frederik) +45 30 55 66 27

Telefon: (Christian) +45 30 55 66 74

Hovednummer: 70 26 44 19

E-mail: info@dit-tilsyn.dk

Følg med på Facebook

​Om Dit-Tilsyn

Dit-Tilsyn er en professionel tilsynsvirksomhed, som assisterer private og erhverv med energioptimering, energimærkning, energirådgivning og ansøgninger om energitilskud.

Her agerer vi som din professionelle og personlige rådgiver med fokus på, at økonomi, velfærd og komfort går hånd i hånd.

Professionel Rådgiverforsikring - Dækker Hele Landet
Tryg Forsikring A/S | CVR-nr. 24260666 | 2750 Ballerup

Vi er i ISO 9001 certificeret.

Energimærkningen indberettes til Energistyrelsen

Carsten Niebuhrs Gade 43

1577 København V 

Åbningstider

Hverdage: 8.00 – 20.00

Weekend: 9.00 – 16.00

Benyt venligst kontaktformularen uden for åbningstid. Vi svarer hurtigst muligt.

Anmeld vores arbejde

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

© 2021 Dit Tilsyn – alle rettigheder forbeholdes.​